Elismert erdészeti igazgató

IMG_5623

Miniszteri elismerésben részesült Farkas Attila a Monostorapáti Erdészet igazgatója.

Az augusztus 20.-i rendezvénysorozat keretében a Vajdahunyad várban tartott ünnepségen az elismerő oklevelet erdészeti igazgató úr részére, dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter adta át, a monostorapáti erdészet vezetőjeként végzett két és fél évtizedes munkája elismeréseként.
Farkas Attila több mint, 25 éve vezeti a Monostorapáti erdészetet, ez idő alatt vitathatatlan érdeme keletkezett az Agár-tetői, Vigántpetend-Balatoncsicsó és a nyugati Balaton-felvidéki erdőtömbök közjóléti fejlesztésében. Munkássága alatt került bemutathatóvá és látogathatóvá a salföldi pálos kolostor, a dabospusztai templomrom, a bakonyszentjakabi pálos kolostor, a szigligeti óvár, valamint számos forrásfoglalás, erdei pihenőhely és kilátó. Kezdeményezésére jött létre a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei iskola, mely mára országos hírnévre tett szert a környezeti nevelés színtereként. Vezetése alatt, pozitív kapcsolatot alakított ki az erdészet által kezelt területek települési önkormányzataival, erősítve ezzel is a Bakonyerdő Zrt. jó hírnevét.

Monostorapáti Község Önkormányzata nevében tisztelettel gratulálunk az elismeréshez, igazgató úr munkájához jó egészséget kívánunk!

fotó: Mesterházi József